26 Ιαν 2014

ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


ΥΛΙΚΑ:
  • Πληγούρι ψιλό, μισό κιλό
  • Μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες, 250 γρ με μισό κιλό
  • Κρεμμύδια ξερά, δυο μεγαλούτσικα
  • Σκόρδα ξερά, 3-4 σκελίδες χοντροκομμένες
  • Αλάτι χοντρό, 6-7 πρέζες
  • Πιπέρι λίγο
  • Κονιάκ ένα καπάκι (μισό σφηνάκι)
  • Πιπέρι κόκκινο γλυκό, μισό κουταλάκι
  • Νερό 1,5 λίτρο, έξι ποτήρια, βρασμένο στον βραστήρα
  • Λάδι 80 ml (1/3 ποτηριού) για το σωτάρισμα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Κόβουμε μανιτάρια, κρεμμύδια και σκόρδα και τα σωτάρουμε (αρχικά τα μανιτάρια για πέντε λεπτά και μόνο για μισό λεπτό τα υπόλοιπα) σε μεγάλο γουόκ ή κατσαρόλα
  • Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το μισό νερό, αλάτι, πιπέρια και τέλος το πληγούρι. Ανακατεύουμε συνέχεια και απαλά.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, ανακατεύουμε συνεχώς και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 - 25 λεπτά (το επιτηρούμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει και δοκιμάζουμε κάθε τόσο αν θέλει αλάτι ή αν έγινε το πληγούρι) μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό του.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Το βγάζουμε από την φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ ή σε πήλινα δοχεία, απλώνουμε μαϊντανό στην επιφάνεια και το βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε πάνω από τον μαϊντανό αλλαντικά και τριμμένο τυρί γκούντα (με αυτή την σειρά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου