23 Ιουν 2014

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



ΥΛΙΚΑ:
  • Αυγά 4
  • Μια πατάτα μέτρια
  • Δυόσμο, 5-6 φυλλαράκια ψιλοκομμένα
  • Μαϊντανό, μια χούφτα, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Γάλα ολόπαχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε πυρέξ (λαδωμένο) ή σε αντικολλητικό τηγάνι φούρνου (να μην έχει πλαστικό χερούλι δηλαδή) ψιλοκόβουμε σε ροδέλες την πατάτα, την περιλούζουμε με ηλιέλαιο, λίγο ρίγανη και λίγο αλατάκι και την αφήνουμε στον φούρνο στους 200 β. για κανα εικοσάλεπτο (μέχρι να ροδίσουν) και να αποκολλώνται από το τηγάνι όταν το κουνάμε πέρα δώθε.

  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τον μαϊντανό, λίγο αλάτι (2-3 πρέζες), πιπέρι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι με τις πατάτες και ανακατεύουμε προσεκτικά, είτε τινάζοντας ελαφρά το τηγάνι, είτε απαλά με το πηρούνι.

  • Ξαναβάζουμε στον φούρνο στους ίδιους βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει πέντε δέκα λεπτά ώστε να ξεκολλάει από το τηγάνι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου