22 Δεκ 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ & ΚΙΜΑ - ΡΥΖΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



ΥΛΙΚΑ:
  • Κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
  • Ρύζι 250 - 500 γρ (ανάλογα το πόσο... ρυζάτους τους θέλουμε). Εγώ έβαλα καρολίνα αλλά φαντάζομαι ότι μπορούμε να βάλουμε ό,τι θέλουμε.
  • Κρεμύδι ένα μεγαλούτσικο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι μαύρο
  • Αλάτι 4 - 8 γερές πρέζες (με προσοχή και δοκιμή)
  • Ρίγανη
  • Αυγά 2
  • Λάδι
  • Δυόσμο
  • Κίμινο αρκετό
  • Σκόρδο
  • Ζάχαρη μια πρέζα
  • Αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Βράζουμε το ρύζι χωρίς αλάτι για 15-20 λεπτά το πολύ. Το αφήνουμε να τραβήξει το νερό του και να κρυώσει ώστε να μπαίνει μέσα του το χέρι μας.
  • Ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι και στην συνέχεια τον πλάθουμε με το κρεμμύδι, το πιπέρι, την ρίγανη, το αλάτι, τα αυγά, το λάδι, τον δυόσμο, το σκόρδο και το κίμινο και την ζάχαρη. Προς το τέλος ρίχνουμε και αλεύρι για να σφίξει.
  • Το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο συμπαγές όσο είναι στους κοινούς κιοφτέδες αλλά δεν πρέπει να ανησυχούμε.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί κανα μισάωρο αν θέλουμε, χωρίς να είναι και απαραίτητο.
  • Φτιάχνουμε τους ρυζοκεφτέδες μας και τους τοποθετούμε απευθείας στο ταψί πάνω σε αντικολλητική επιφάνεια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150β. Εγώ τους φτιάχνω θηριώδεις για να μην έχω πολλά κενά στο ταψί αλλά αυτό είναι θέμα δικό σας.
  • Τους ψήνουμε στον φούρνο για αρκετή ώρα (πάνω από 30 - 40 λεπτά, αν θυμάμαι καλά) βλέποντας τους μέχρι να πάρουν χρώμα. Προς το τέλος μπορούμε να ανεβάσουμε θερμοκρασία στους 175 - 200 βαθμούς για να αρπάξει το περίβλημα αλλά με προσοχή και επίβλεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου