23 Απρ 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ


ΥΛΙΚΑ (για δυο πυρέξ ταψάκια)
  1. Σφολιάτα έτοιμη (προτιμώ αυτήν του Μασούτη που είναι εξαιρετική και σε καλή τιμή - 2 €)
  2. Φέτα 150 - 200 γρ.
  3. Καρότα, δυο - τρία μεγάλα
  4. Πράσα καθαρισμένα, πέντε - έξι τεμάχια
  5. Ελαιόλαδο
  6. Γιαούρτι στραγγιστό 3-4 μεγάλες κουταλιές
  7. Ρίγανη, δυο τρεις πρέζες
  8. Κίμινο, μισό κουταλάκι
  9. Πιπέρι μια πρέζα
  10. Βασιλικό ξερό, μια δυο πρέζες
  11. Αυγό ένα
  12. Γάλα πλήρες 200 ml περίπου

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Κόβουμε τα δυο φύλλα της σφολιάτας στην μέση για να έχουμε τέσσερα ίδια κομμάτια
  • Λαδώνουμε καλά τα πυρέξ με ηλιέλαιο και απλώνουμε από ένα φύλλο στον πάτο
  • Ρίχνουμε τα υλικά (φέτα, πράσα, καρότα, ελαιόλαδο, γιαούρτι, ρίγανη, πιπέρι, κίμινο και βασιλικό) στο μούλτι και χτυπάμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 β.
  • Απλώνουμε το μείγμα στις δυο ζύμες και τα σκεπάζουμε με τις άλλες δυο ζύμες.
  • Με το μαχαίρι κόβουμε τις δυο πίτες στα κομμάτια που θέλουμε (μικρά ή μεγάλα).
  • Χτυπάμε σε ένα βαθύ πιάτο σούπας το αυγό με το γάλα και το ρίχνουμε (από μισό) στις δυο πίτες, φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Τα βάζουμε στον φούρνο, περίπου για μισή ώρα.
  • Κάπου στο τέταρτο αλλάζουμε θέση στα δυο πυρέξ για να ψηθούν ισότιμα.
  • Παρακολουθούμε την πίτα μέχρι να πάρει καλό σκούρο χρώμα και είμαστε έτοιμοι.
  • Σβήνουμε τον φούρνο και τον αφήνουμε μισάνοιχτο αν δεν την ντερλικώσουμε άμεσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου