29 Απρ 2015

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
  1. Κιμάς μοσχαρίσιος ένα κιλό (κατά προτίμηση διπλοπερασμένος)
  2. Αυγά 2
  3. Κρεμμύδια ξερά δύο προς το μεγάλο
  4. Σκόρδα 4 σκελίδες
  5. Δυόσμο ή βασιλικό ξερό μια κ. σούπας
  6. Λάδι, 2-3 κουταλιές σούπας
  7. Αλάτι δυο κοφτές κ. γλυκού
  8. Ζάχαρη, μια πρέζα
  9. Πιπέρι μαύρο λίγο
  10. Πιπέρι κόκκινο 1/3 κ. γλυκού
  11. Κίμινο ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού
  12. Φρυγανιά θρυμματισμένη 180 γρ.
  13. Ρίγανη, δυο κ. σούπας
  14. Γάλα 120 ml
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Τις φρυγανιές στο μίξερ για θρυμμάτισμα και μετά το ρίχνουμε πάνω στον κιμά
  • Στο μίξερ τα αυγά, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τον δυόσμο ή τον βασιλικό, το αλάτι, την ζάχαρη, τα πιπέρια, το κίμινο, την ρίγανη και τα κοπανάμε κανα λεπτό.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, ρίχνουμε στον κιμά το γάλα και από πάνω το μείγμα και πλάθουμε κάμποση ώρα μέχρι να σφίξει.
  • Στην πορεία προσθέτουμε το λαδάκι.
  • Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς δοκιμάζουμε την ένταση του και πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
  • Τα απλώνουμε σε δίσκο και τα σκεπάζουμε ανά επίπεδο με μεμβράνη.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον μια ώρα για να βγάλουν τα αρώματά τους και μετά τα ψήμουμε στην σχάρα ή στον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου