2 Μαρ 2016

ΨΩΜΑΚΙΑ ΝΟΣΤΙΜΑ - ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ



ΥΛΙΚΑ
  1. Αλεύρι ένα κιλό
  2. Αλάτι, κατά προτίμηση ιωδιούχο 3-4 πρέζες
  3. Ζάχαρη, μια γερή πρέζα
  4. Μαγιά ξερή, ένα φακελάκι
  5. Ελαιόλαδο, 70-80 ml (1/3 κοινού ποτηριού)
  6. Νερό ζεστό 2-3 ποτήρια
  7. Αυγά τρία
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το 1/3 από το αλεύρι μας και ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε με το χέρι ή με γάντζο.
  • Προσθέτουμε την μαγιά και συνεχίζουμε.
  • Έχουμε το νερό πρόχειρο για να προσθέτουμε όταν χρειάζεται
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλάτι μας και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε αργά και σταθερά.
  • Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι και, αν χρειάζεται, νερό.
  • Κάποια στιγμή, και λίγο πριν "δέσει" η ζύμη μας, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Στο τέλος θα απομείνει μόνο το αλεύρι να προσθέσουμε και θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε αφήσει ελάχιστο πίσω και η ζύμη μας να είναι έτοιμη (να ξεκολλάει άνετα από το χέρι).
  • Όταν είναι έτοιμη και χωρίς να την "ξεκουράσουμε" καθόλου, βουτάμε τα χέρια μας στο εναπομείναν αλεύρι και αρχίζουμε να κόβουμε τα κομμάτια με το χέρι μας για να φτιάξουμε τα στρογγυλά ψωμάκια (θα βγουν περίπου 15 τεμ.)
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 β.
  • Τοποθετούμε τα ψωμάκια είτε σε καλά λαδωμένο ταψί, είτε σε ταψί με αντικολλητική σιλικόνη. Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου