20 Μαΐ 2012

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ Ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ
  1. Σησαμέλαιο
  2. Υγρό σόγιας
  3. Μάι Τάι ή πώς το λένε το ρημάδι
  4. Πιπεριές διάφορες μέτρια κομμένες
  5. Καρότα μέτρια κομμένα
  6. Κολοκυθάκι σε κυβάκια
  7. Μανιτάρια μέτρια κομμένα
  8. Χοιρινόή κοτόπουλο σε κομματάκια σε μέγεθος μικρής φράουλας
  9. Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  10. Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  11. Ντομάτα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Βράζουμε ρύζι σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι.
  • Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα σησαμέλαιου στο γουόκ (ή σε τηγάνι αν δεν έχουμε γουόκ) και το αφήνουμε να κάψει λίγο.
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα καρότα και τα ανακατεύουμε για ένα 20λεπτο περίπου. Τα βγάζουμε με τρυπητό και τα αφήνουμε στο πλάι σε ένα μπολ ή σε ένα μεταλλικό σουρωτήρι.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια μόνα τους για 5 - 10 λεπτά και τα αποσύρουμε κι αυτά με τον ίδιο τρόπο. Αν σωθεί το λάδι προσθέτουμε κι άλλο κατά βούληση.
  • Ρίχνουμε στην συνέχεια την ντομάτα το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι και τα αφήνουμε ένα πεντάλεπτο το πολύ, πάντα στο καυτό λάδι. Τα αποσύρουμε κι αυτά.
  • Ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να τηγανιστεί καλά πριν ρίξουμε την σόγια και σωτάρουμε αμέσως όλα τα προηγούμενα που φτιάξαμε.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά και μετά από πέντε λεπτά ρίχνουμε και το Μάι Τάι (ένα τέταρτο το βαζακίου). Ανακατεύουμε προσεκτικά και προσθέτουμε αλάτι.
  • Σερβίρουμε απλώνοντας στραγγισμένο ρύζι πάνω στο πιάτο και από πάνω το μείγμα που φτιάξαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου