13 Αυγ 2015

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ



ΥΛΙΚΑ
  1. Μακαρόνια 1/2 κιλό ή λίγο περισσότερα (ανάλογα τα άτομα που θα ταΐσουμε!)
  2. Αλάτι
  3. Μανιτάρια 250 γρ. μέτρια κομμένα
  4. Κοτόπουλο φιλέτο 1 κιλό + κομμένο σε μικρά ή πιο μεγάλα κομμάτια.
  5. Κρέμα γάλακτος light 400 - 600 ml
  6. Τυρί παρμεζάνα ή τύπου παρμεζάνα 200 ml
  7. Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  8. Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
  9. Κρασί λευκό ξηρό ένα ποτηράκι
  10. Πιπέρι μαύρο και κόκκινο γλυκό
  11. Μοσχοκάρυδο
  12. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  13. Βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  14. Λάδι για το τσιγάρισμα
  15. Γάλα λίγο
  16. Αλεύρι 3-4 πρέζες
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Φυσικά, η συνταγή μπορεί να γίνει και χωρίς το κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα να βράσουν με αλάτι και λίγο λάδι. Προσοχή να γίνουν αλντέντε και να μην μας ξεφύγουν στο βράσιμο.
  • Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε καλά και τα ξαναρίχνουμε σε κρύο νερό μια και δυο φορές. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε απαλά με λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 2 λεπτά σε καυτό λάδι. Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε απαλά για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κρέας.
  • Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε απαλά και το αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  • Χαμηλώνουμε λίγο το μάτι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρια, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά αλλά σταθερά.
  • Προσθέτουμε το λίγο γαλατάκι για να αυξηθεί η σάλτσα μας και ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μας.
  • Ρίχνουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά. Εκεί ρίχνουμε και το μαϊντανό και τον βασιλικό ή μόνο τον μαϊντανό.
  • Αφήνουμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά να δέσει και το βγάζουμε από την φωτιά.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια λίγα - λίγα και αναδεύουμε απαλά ώστε να αναμιχθούν καλά με το μείγμα μας και να ζεσταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου