3 Φεβ 2016

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ (ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ)


ΥΛΙΚΑ
  1. Μακαρόνια 1/2 κιλό (για παστίτσιο ή πένες ή ριγκατόνι), κατά προτίμηση ολικής
  2. Κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό
  3. Κρεμμύδι ένα μεγάλο ψιλοκομμένο
  4. Σκόρδα δυο ψιλοκομμένα
  5. Καρότο ένα κομμένο σε κυβάκια
  6. Ντομάτες 2-3 ψιλοκομμένες ή ανάλογο πηχτό χυμό
  7. Κρασί κόκκινο 80-100 ml
  8. Ζάχαρη μισό κ.γ.
  9. Κανέλα μισό κ.γ.
  10. Μπαχάρι μισό κ.γ.
  11. Πάπρικα γλυκιά μισό κ.γ.
  12. Ρίγανη μισό κ.γ.
  13. Θυμάρι μισό κ.γ.
  14. Βασιλικό μισό κ.γ.
  15. Κρέμα γάλακτος 250 ml
  16. Τυρί σκληρό ανάμεικτο 350 γρ. τριμμένο (παρμεζάνα, γραβιέρα, γκούντα, κεφαλοτύρι, κασέρι, τσένταρ κλπ)
  17. Ελαιόλαδο (ή βούτυρο Κερκύρας για καλύτερη γεύση)
  18. Αλάτι, πιπέρι
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά και προς το τέλος του ετοιμάζουμε και τα μακαρόνια.
  • Στο μπλέντερ αναμιγνύουμε και ψιλοκόβουμε τα τυριά μας.
  • Στο τηγάνι, λοιπόν, ρίχνουμε το βούτυρο ή το λάδι (3-4 κ.σούπας) και σοτάρουμε καρότο, κρεμμύδι και σκόρδο.
  • Ένα λεπτάκι μετά σωτάρουμε τον κιμά και ανακατεύουμε προσεκτικά και επίμονα μέχρι να διαλυθεί και ο τελευταίος του σβώλος.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας και τα μυρωδικά μας.
  • Μετά από λίγο (ένα λεπτάκι) σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά μέχρι να φύγει το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τότε την τομάτα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε την οξύτητα και ανάλογα προσθέτουμε ζάχαρη ή αλάτι.
  • Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για κανα 20λεπτο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  • Κατά τη διάρκεια αυτού του 20λεπτου ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού τους και ανάλογα αν τα θέλουμε αλντεντε ή πολύ βρασμένα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά μας (αν δεν το έχουμε κάνει ήδη) με την κρέμα γάλακτος.
  • Σε ένα ταψί ή πυρέξ, βάζουμε μια στρώση κιμά, ρίχνουμε λίγο από τα τυριά μας και στην συνέχεια όλα τα ζυμαρικά μας.
  • Πάνω από τα ζυμαρικά απλώνουμε τον υπόλοιπο κιμά και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα των τυριών μας και της κρέμας γάλακτος.
  • Ψήνουμε στους 175 β. για κανα 20λεπτο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια αλλά βλέπουμε να μην μας ξεφύγει και μας καεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου