25 Αυγ 2016

ΚΟΤΟΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ


ΥΛΙΚΑ (για τους κεφτέδες)
  1. Κοτόπουλο κιμά 800 γρ.
  2. Αυγά δύο
  3. Πατάτα μια μεγάλη
  4. Φρυγανιά δυο πακετάκια ολικής.
  5. Κρεμμύδια 2-3 ξερά
  6. Σκόρδα 4-5 σκελίδες
  7. Βασιλικό ξερό 1-2 πρέζες
  8. Λάδι 2-3 κουτ. σούπας
  9. Αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι
  10. Κίμινο, ρίγανη
  11. Γάλα 120 ml
ΥΛΙΚΑ (για τα λοιπά υλικά)
  1. Μελιτζάνα μία ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  2. Κολοκυθάκια δυο τεμ, όπως η μελιτζάνα
  3. Πατάτες 3-4 κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  4. Καρότα 3-4 κομμένα όπως τα προηγούμενα
  5. Ντομάτα 1-2 κομμένες σε χοντρές φέτες
  6. Μανιτάρια 3-4 τεμ (προαιρετικά)
  7. Άνιθο μια χουφτίτσα ψιλοκομμένο
  8. Λάδι
  9. Αλάτι, πιπέρι
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Τις φρυγανιές στο μίξερ για θρυμμάτισμα και μετά το ρίχνουμε πάνω στον κιμά
  • Στο μίξερ την πατάτα, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τον δυόσμο ή τον βασιλικό, το κίμινο, την ρίγανη και τα κοπανάμε μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, ρίχνουμε στον κιμά το γάλα και από πάνω το μείγμα και πλάθουμε κάμποση ώρα μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε πλάθοντας το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη.
  • Στην πορεία προσθέτουμε και το λαδάκι.
  • Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς δοκιμάζουμε την ένταση του και αν είμαστε ικανοποιημένοι τότε πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
  • Εν συνεχεία σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά μας, προσθέτουμε τον άνιθο και ρίχνουμε λάδι και ανακατεύουμε ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και ίσως λίγη ζάχαρη.
  • Τα ανακατεύουμε με το χέρι αργά και τα τοποθετούμε στον πάτο της γάστρας. Προσθέτουμε νερό μέχρι τα 2/3 του ύψους τους και βάζουμε από πάνω τους κεφτέδες.
  • Στον φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 150-175 β. Καλύτερα στους 150 για 2μιση ώρες αν έχουμε άνεση χρόνου.
  • Κάθε μισή ώρα με 3 τέταρτα ελέγχουμε την γάστρα για να μην σωθούν τα υγρά αλλά και για να διαπιστώσουμε πώς πάει το ψήσιμο.
  • Λουκούμι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου