9 Νοε 2017

Στιφάδο με χοιρινές μπριζόλες

ΥΛΙΚΑ

  1. Χοιρινες μπριζολες, 2-3, χοντρες και αχτυπητες
  2. Μικρά ξερά κρεμμυδάκια καθαρισμένα αλλά άκοφτα, πάνω από μισό κιλό
  3. Σκόρδα 2-3 στα τεσσερα
  4. Ξηρό λευκό κρασί 125ml
  5. Λάδι ανάμεικτο 150 ml περίπου
  6. Αλάτι, πιπέρι
  7. Mπαχαρι
  8. Δάφνη δυο - τρια φύλλα
  9. Σάλτσα ντομάτας ένα βάζο
  10. Ζάχαρη μια πρέζα
  11. Ρύζι 2 κ σουπας

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Από την προηγούμενη μέρα αν ειναι εφικτο αλατοπιπερωνουμε τις μπριζολες με χοντρο αλατι και τις αφηνουμε στο ψυγειο.
  • Τσιγαριζουμε στην κατσαρολα μας μια-μια τις μπριζολες και τις αφηνουμε απ εξω.
  • Ριχνουμε τα κρεμμυδια και τα τσιγαριζουμε μονα τους. Προς το τελος προσθετουμε και τα σκορδα. Σβηνουμε με το κρασι. Αν δεν εχουμε κρασι, κανει και το τσιπουρο ή η σαγκριά.
  • Αφηνουμε λιγη ωρα να εξατμιστει το οινοπνευμα και ριχνουμε την σαλτσα και ανακατεύουμε απαλα τα κρεμμυδια κουνωντας μονο την κατσαρολα.
  • Αλατι και λοιπα μπαχαρικα στην συνεχεια μαζι με την ζαχαρη και την δαφνη και απαλο κουνημα κατσαρολας. Ριχνουμε και το λιγο ρυζι μας.
  • Βαζουμε τις μπριζολες και προσθετουμε νερο ισα που να τις σκεπασει ελαφρα. Κουναμε ελαφρα.
  • Σκεπαζουμε με το καπακι και αφηνουμε να σιγοβρασει για πανω απο μια ωρα, αλλα εχουμε τον νου μας.
  • Παραλληλα μπορουμε να ετοιμασουμε και λιγο ρυζι χωριστα για το ιδανικο σερβιρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου