12 Δεκ 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ Ή ΒΟΔΙΝΟ Ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ, ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ


  1. Χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας, 6-7 μερίδες
  2. Ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το σωτάρισμα
  3. Λάχανο ένα μέτριο
  4. Καρότα δυο-τρία
  5. Πατάτες δυο-τρεις
  6. Σκόρδα δυο τρία μεγάλα
  7. Κρεμμύδι ένα μέτριο μέτρια κομμένο
  8. Κρασί κόκκινο ένα φλυτζανάκι καφέ
  9. Αλάτι
  10. Πιπέρι χοντρό
  11. Σάλτσα ντομάτας λίγη
  12. Κόκκινο πιπέρι γλυκό
  13. Λεμόνι ένα στυμμένο

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Σωτάρουμε το κρέας στο λάδι και το γυρνάμε απαλά με ξύλινη σπάτουλα για να θωρακιστεί καλά.
  • Προς το τέλος ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το πιπέρι για να ροδίσουν σε μερικά λεπτά μαζί με το κρέας.
  • Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε 5 λεπτά να φύγει το αλκοόλ. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχώς.
  • Ζεσταίνουμε νερό.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το αλατάκι μας και το αφήνουμε 45 λεπτά να σιγοβράσει σε σκεπασμένη κατσαρόλα και να μαλακώσει λίγο το κρέας.
  • Κόβουμε μέτρια το λάχανο, τα καρότα και τις πατάτες (τις τελευταίες προς το τέλος για να μην μαυρίσουν)
  • Αφού περάσουν τα 45 λεπτά ρίχνουμε το λάχανο σιγά σιγά και το αφήνουμε να μουλιάσει και να μαζέψει, ανακατεύοντας. Τότε ρίχνουμε και τις πατάτες και τα καρότα και ανακατεύουμε ξανά απαλά.
  • Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν πάλι για 45 λεπτά, ανακατεύοντας πότε πότε.
  • Όταν περάσουν τα 45 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε το αλάτισμα και προσθέτουμε την σάλτσα μας, το κόκκινο πιπέρι (αν έχουμε), την ρίγανη ή το θυμάρι μας και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά και το αφήνουμε άλλα 10-15 λεπτά να χυλώσει και να βαρύνει λιγάκι.
  • Στο τέλος σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου