22 Ιαν 2021

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

 


ΥΛΙΚΑ

  1. Κανελόνια ενάμισο πακέτο ή 750γρ
  2. Τυριά - ζαμπόνια - πάριζα σε όση ποσότητα θέλουμε
  3. Τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι μόνο για πασπάλισμα
  4. Μπέικον αρκετό, περισσότερο από τα λοιπά αλλάντικά, ας πούμε 500 - 600 γρ
  5. Γάλα 300ml περίπου
  6. Ελαιόλαδο
  7. Βασιλικό
  8. Αλάτι
  9. Πιπέρι
  10. Ρίγανη λίγη
  11. Κρεμμύδια δυο μεγαλούτσικα
  12. Σκόρδα 3-4 σκελίδες
  13. Αυγά δυο
  14. Πουμαρό ή πελτέ σάλτσας ή φρέσκια σάλτσα Ιωάννας
  15. Δάφνη δυο φύλλα


ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Πρώτα την σάλτσα. Σωτάρουμε σε κατσαρολάκι το ένα κρεμμυδι με τα μισά σκόρδα για δυο λεπτά και μετά ρίχνουμε την σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι και ότι μπαχαρικό έχουμε διαθέσιμο συν την δάφνη. Σιγοβράζουμε για μισή ωρίτσα
  • Παράλληλα ψιλοκόβουμε όσο πιο μικρά γίνεται τα αλλαντικά και τα τυριά μας
  • Ψιλοκόβουμε και το 2ο κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο και τα σωτάρουμε για 2 λεπτά το πολύ σε άλλο κατσαρολάκι πιο μεγάλο.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα αλλαντικά μας και το τυρί.
  • Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το μισό γάλα και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά και πάλι.
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια όσο πιο σφιχτά γίνεται προσέχοντας να μας φτάσουν οι ποσότητες μας. Για να τα γεμίσουμε χωρίς να σπάσουν, τα εφαρμόζουμε κάθετα στο εσωτερικό μαλακό σημείο της παλάμης μας και τα γεμίζουμε με μικρό κουταλάκι. για τέλειο γέμισμα τα αντιστρέφουμε και γεμίζουμε και την άλλη πλευρά τους.
  • Τα απλώνουμε ή τα στριμώχνουμε σε ταψί ή πυρέξ όλα σε ένα επίπεδο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 125β.
  • Όταν τελειώσουμε περιχύνουμε με την σάλτσα μας και μετά με το υπόλοιπο γάλο στις άκρες κυρίως. Το κουνάμε απαλά ώστε να πάνε παντού τα υγρά.
  • Στο τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για μια ώρα.
  • Μετά την πρώτη ώρα τα βγάζουμε, τα ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο ξεσκέπαστα ανάλογως την εικόνα τους (δεν θα χρειαστούν πάνω από 20 με 30 λεπτά ακόμα). Προσοχή στην δεύτερη φάση να μην μας καούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου