8 Μαρ 2023

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ - Η καλυτερη του κοσμου

  



ΥΛΙΚΑ

  1. Εξι αυγα (δυο μεριδες)
  2. 3-4 μεσαιες πατατες
  3. 1 ξερο κρεμμυδι
  4. 2-3 σκορδα
  5. Κοκκινο γλυκο πιπερι
  6. Ελαιόλαδο
  7. Ηλιελαιο
  8. Αλάτι
  9. Πιπέρι
  10. Ζαχαρη μια πρεζα
  11. Ρίγανη λίγη
  12. Δυοσμο ξηρο
  13. Σκόρδα 3-4 σκελίδες
  14. Βουτυρο


ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Αναμικτο ελαιολαδο και ηλιελαιο σε αντικολλητικο τηγανι (οπωσδηποτε) και περμενουμε να ζεσταθει χωρις να καψει.
  • Ψιλοκοβουμε σε πολυ πολυ λεπτες φετες τις πατατες και μετα με το μαχαιρι καθετα ωστε να γινουν μικρα λεπτα κομματακια.
  • Τις σωταρουμε στο ζεστο λαδι που πρεπει να ειναι αρκετο αλλα να μην τις σκεπαζει. Χαμηλωνουμε την φωτια.
  • Ριχνουμε μισο κουταλακι κοκκινο πιπερι και ανακατευουμε συχνα με ξυλινη κουταλα ή σπατουλα.


  • Προσθετουμε δυο τρια κομματακια βουτυρο και την ζαχαρη και ανακατευουμε απαλα.
  • Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και τα σκορδα και τ αφηνουμε στην ακρη.
  • Σε εικοσι λεπτα ως μιση ωρα, οι πατατες θα ειναι ετοιμες και τοτε προσθετουμε αλατι 3-4 πρεζες και λιγο πιπερακι μαυρο.
  • Προσθετουμε το κρεμμυδι και τα σκορδα και ανακατευουμε απαλα.
  • Σε πεντε σπαμε τα αυγα και τα χτυπαμε ελαφρα με ενα πηρουνι.
  • Τα προσθετουμε στο μειγμα, τριβουμε λιγο δυοσμο και ανακατευουμε απαλα για μισο λεπτο, φροντιζοντας να πανε παντου.


  • Ριχνουμε λιγο ακομα αλατι, μια δυο πρεζες και αφου ανακατεψουμε, ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ το τηγανι και το αφηνουμε για δεκα λεπτα σε σιγανη φωτια να ψηθει.
  • Οταν ειναι ετοιμη, κατεβαζουμε απ την φωτια, πασπαλιζουμε με λιγη ριγανη και την κοβουμε με μαλακη σπατουλα στα τεσσερα και σερβιρουμε.
  • Το αποτελεσμα θα ειναι μια ζουμερη και γευστικη ομελετα με χαρακτηριστικα αρωματα, πολυ νοστιμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου