4 Φεβ 2024

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ

 


ΥΛΙΚΑ

  1. Συκωταρια κοτοπουλου 1 κιλο
  2. Ρυζι γλασε 250 γρ
  3. 1 ξερο κρεμμυδι
  4. Σκορδα ενα ολοκληρο κεφαλι
  5. Κοκκινο γλυκο πιπερι
  6. Ηλιελαιο 100ml
  7. Αλάτι
  8. Δαφνη 2-3 φυλλα
  9. Καροτα 3-4 σε κυβακια
  10. Πιπέρι λιγο
  11. Ζαχαρη μια πρεζα
  12. Ρίγανη λίγη
  13. Βασιλικος λιγος
  14. Σελινοριζα ενα κομματι σε κυβακια
  15. Πρασο (αντι για κρεμμυδι)
  16. Λιγο ουισκι


ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Ψιλοκοβουμε τα συκωτακια και τεμαχιζουμε στα δυο τις καρδουλες.
  • Ζεσταινουμε το ηλιελαιο στην κατσαρολα και σωταρουμε τα σκορδα ολοκληρα, το κρεμμυδι ή το πρασο ψιλοκομμενο, τα καροτα και την σελινοριζα σε κυβακια.
  • Βραζουμε 3 λιτρα νερο στον βραστηρα
  • Στην συνεχεια προσθετουμε στο μειγμα, τα συκωτακια, το ρυζι και ανακατευουμε προσεκτικα σε δυνατη φωτια για 5 λεπτα.
  • Προσθετουμε αλατι δυο τρεις γερες πρεζες, λιγο πιπερι, ενα μικρο κουταλακι γλυκο πιπερι και λιγη ριγανη και βασιλικο. Ανακατευουμε συνεχεια αργα και προσεκτικα.
  • Ριχνουμε το ουισκι και αφηνουμε 5 λεπτα να εξατμιστει το αλκοολ.
  • Στην συνεχεια προσθετουμε απαλα το βρασμενο νερο μεχρι το χειλος της κατσαρολας και ανακατευουμε απαλα.
  • Το αφηνουμε να σιγοβρασει για 40 λεπτα.
  • Στην συνεχεια ετοιμαζουμε το αυγολεμονο. Σε ενα μπωλ ριχνουμε δυο αυγα και τα χτυπαμε καλα. Προσθετουμε χυμο λεμονιου απο τρια λεμονια ή ετοιματζιδικον. Ανακατευουμε απαλα με ενα πηρουνακι και στην συνεχεια συνηθιζουμε το μειγμα μας ριχνοντας με μια κουταλα απο την σουπα μαε που κοχλαζει. Σιγα σιγα και ανακατευοντας. Οταν ζεσταθει καλα το αυγολεμονο, τοτε το ριχνουμε μεμιας στην σουπα που βραζει. Ανακατευουμε απαλα, δοκιμαζουμε αν θελει αλατακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει για 20 το πολυ.
  • Δοκιμαζουμε, αφαιρουμε την δαφνη και σερβιρουμε προσθετοντας λιγο αγνο ελαιολαδο και στυμμενο χυμο λεμονιου στο πιατο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου