23 Μαρ 2025

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ 190 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ - 190gr AMERICAN BURGERS

 


ΥΛΙΚΑ

  1. 500 γρ. Μοσχαρισιος κιμας λαιμού, ενα περασμα (χοντροαλεσμενος)
  2. Φρυγανια τριμμενη, το μικρο σακουλακι
  3. Δυο αυγα
  4. Ελαιολαδο λιγο
  5. Σοδα ή νερο βρυσης
  6. Αλατι
  7. Κοκκινο πιπερι
  8. Μαυρο πιπερι
  9. Ριγανη
  10. Ζαχαρη μια πρεζα


ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Ριχνουμε τον κιμα, το λαδι (λιγο) την φρυγανια και τα αυγα σε ενα μεγαλο μπολ και ζυμωνουμε με ενταση
  • Προσθετουμε λιγο - λιγο σοδα ή νερο και ζυμωνουμε εντατικα, μεχρι να μαλακωσει το μειγμα.
  • Στην συνεχεια προσθετουμε τα πιπερια, το αλατι, την ζαχαρη και την ριγανη, προσεκτικα για να μην μας ξεφυγει τιποτα. Δοκιμαζουμε τοσο οσο χρειαζεται να ριξουμε, κυριως το αλατι.
  • Το μειγμα αφου καλοζυμωθει πρεπει να πλησιασει τα 1150 γρ, ωστε να βγαλουμε 6 μπεργκερς των 190 γρ.
  • Οταν ειναι ετοιμο το κανουμε μια μπαλα και το αφηνουμε να ξεκουραστει στο ψυγειο, ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ, για λιγες ωρες.
  • Λιγες ωρες μετα ζυγιζουμε και το χωριζουμε σε 6 μπαλες των 190γρ περιπου.
  • Φτιαχνουμε εξι μπιφτεκια μεσα σε τσερκι, με χερια παντα βρεγμενα με νερο ή σοδα.
  • Τα ψηνουμε στην σχαρα μεχρι να ροδισουν και να γινουν ζουμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου