ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. Μοσχαρισιος κιμας λαιμού, ενα περασμα (χοντροαλεσμενος)
- Φρυγανια τριμμενη, το μικρο σακουλακι
- Δυο αυγα
- Ελαιολαδο λιγο
- Σοδα ή νερο βρυσης
- Αλατι
- Κοκκινο πιπερι
- Μαυρο πιπερι
- Ριγανη
- Ζαχαρη μια πρεζα
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Ριχνουμε τον κιμα, το λαδι (λιγο) την φρυγανια και τα αυγα σε ενα μεγαλο μπολ και ζυμωνουμε με ενταση
- Προσθετουμε λιγο - λιγο σοδα ή νερο και ζυμωνουμε εντατικα, μεχρι να μαλακωσει το μειγμα.
- Στην συνεχεια προσθετουμε τα πιπερια, το αλατι, την ζαχαρη και την ριγανη, προσεκτικα για να μην μας ξεφυγει τιποτα. Δοκιμαζουμε τοσο οσο χρειαζεται να ριξουμε, κυριως το αλατι.
- Το μειγμα αφου καλοζυμωθει πρεπει να πλησιασει τα 1150 γρ, ωστε να βγαλουμε 6 μπεργκερς των 190 γρ.
- Οταν ειναι ετοιμο το κανουμε μια μπαλα και το αφηνουμε να ξεκουραστει στο ψυγειο, ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ, για λιγες ωρες.
- Λιγες ωρες μετα ζυγιζουμε και το χωριζουμε σε 6 μπαλες των 190γρ περιπου.
- Φτιαχνουμε εξι μπιφτεκια μεσα σε τσερκι, με χερια παντα βρεγμενα με νερο ή σοδα.
- Τα ψηνουμε στην σχαρα μεχρι να ροδισουν και να γινουν ζουμερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου